K prvnímu zásahu nás povolává operační středisko v 12:55. Naše jednotka vyjela s oběma vozidly CAS k nahlášenému požáru porostu v areálu firmy Orpa v Hostačově. Po příjezdu na místo události, velitel zásahu průzkumem potvrzuje požár travního porostu o rozloze 5x5metrů který se již částečně podařil uhasit zaměstnanci firmy hasicími přístroji. Velitel zásahu rozhoduje o nasazení jednoho vodního proudu C na dohašení ohniska a likvidaci události. Na místo za námi dojíždí jednotka HZS SČK Čáslav v rámci mezikrajské výpomoci a jednotka HZS KV Ledeč nad Sázavou, která si přebírá velení zásahu a přebírá si místo zásahu. Po kontrole požářiště termokamerou velitel zásahu rozhoduje o ukončení zásahu a veškeré jednotky se vrací zpět na své základny. Naše jednotka se vrací na základnu.

Po doplnění vody do cisterny nám operační středisko ohlašuje další požár v katastru obce Římovice. Jednotka neprodleně vyjíždí s oběma vozidly CAS na místo události. Po příjezdu na místo, velitel zásahu průzkumem zjišťuje že se jedná o požár travního porostu o rozloze 10×10 metrů v blízkosti karavanu. Velitel ihned rozhoduje o nasazení jednoho vodního proudu na zastavení šíření požáru a následnou likvidaci. Na místo s námi vyjíždí i jednotka HZS KV CHS Havlíčkův Brod a HS Ledeč nad Sázavou která si přebírá velení zásahu a rozhoduje o návratu zpět na základny.

Již po cestě naší jednotky zpět na svou základnu nám operační středisko hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlašuje další mimořádnou událost u obce Sázavka. Jednotka opět neprodleně vyjíždí s oběma vozidly CAS. Po příjezdu jednotky na místo události se ohlašujeme veliteli zásahu a ten rozhoduje o našem nasazení na vodních proudech v dýchací technice, zároveň rozhoduje o zřízení čerpacího stanoviště nedaleko požářiště společně s kyvadlovou dopravou vody cisternami na místo požářiště. Velitel zásahu zvyšuje stupeň požárního poplachu na 3. stupeň, povolává si na místo další jednotky a vrtulník letecké služby PČR. Zároveň jsou v dýchací technice zřízeny další vodní proudy na zabránění šíření fronty požáru. Plocha požáru zasáhla 15ha, škoda byla vyčíslena na 500 000 korun. Před 23. hodinou večerní se naše jednotka vrací zpět na svou základnu.
Na místě zásahu jsme spolupracovali s profesionálními jednotkami CHS Havlíčkův Brod, HS Světlá nad Sázavou, HS Chotěboř a jednotkami Leština u Světlé, Habry, Sázavka, Číhošť, Lučice, Světlá nad Sázavou, Ledeč nad Sázavou, Habry – zboží a jednotkou Šebestenice v rámci mezikrajské výpomoci.